Tok storfisk på pilk
Hullet i isen var bare så vidt stort nok til å dra opp den 3,6 kilo tunge storørreten.
24. Mai 2005
Ola Matsson - Østlendingen


STOLT: Tryslingen Dag Øyvind Tøråsen opplevde sitt livs øyeblikk da han pilket opp denne kjempeørreten i Femundsmarka i Engerdal. Foto: Ola Matsson.

Det forteller Dag Øyvind Tøråsen fra Trysil, som 19. mai nesten ikke trodde sin egne øyer da han så hva han hadde fått på kroken.

Krigsdans på isen
- Jeg har fått en del stor fisk, men aldri vært i nærheten av å pilke opp tilsvarende, sier han smilende, og forteller om krigsdans og elleville jubelscener da kjempeørreten lå sprellende på isen.
Tøråsen er sammen med noen kamerater hver vår på pilketur i Femundsmarka i Engerdal. Akkurat hvor fisken er tatt, vil han ikke røpe.
- Noen hemmeligheter skal ikke røpes. Jeg kan si såpass at vi var ute på et mindre tjern. At isen var metertjukk og at vi fikk bra med annen fisk også, humrer han.

95 røyer
Kjempeørreten veide altså 3,6 kilo. Tøråsen har målt lengden til 73 centimeter, og at hullet i isen var 130 millimeter i diameter. Den er tatt 0,30 millimeter sene og agnet var røyeblink.
- Vi var fire stykker og fikk til sammen 95 røyer og to ørreter på tre dager. Den andre ørreten veide 1,3 kilo. Røyene lå på mellom 200 og 700 gram. Pen matfisk, sier Tøråsen. Forholdene for pilking er ifølge Tøråsen fortsatt gode i Femundsmarka. Isen ligger tjukk de fleste steder og snøen er langtfra borte.
- I dette området kan en pilke til en bit uti juni, og vi har alltid fått bra med fisk. 19. mai gikk vi på snø stort sett hele tiden, sier han.


Ola Matsson

© COPYRIGHT Østlendingen


redaksjonen@ostlendingen.no Østlendingen

Tilbake Neste artikel